DE PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING

U bent van plan om permanente make-up te laten aanbrengen. Hoe werkt de behandeling van permanente make up? Meer informatie vindt u op deze pagina.

Nieuwe behandelingen bestaan uit 2 sessies met tussenpozen van 4 tot 6 weken voor een optimaal resultaat. Tijdens de 2 sessies wordt het pigment laagje over laagje aangebracht, op deze manier wordt het mooiste resultaat verkregen én heeft u langer plezier van de permanente make-up. Tevens wordt hierdoor de behandeling langzaam opgebouwd en kan er bij elke sessie een eventuele wijziging worden aangebracht, mocht u het bijvoorbeeld toch iets sterker/intenser willen hebben. Na het voltooien van de volledige behandeling is het raadzaam na zo’n 1 tot 2 jaar een nabehandeling te ondergaan. Indien dit niet gebeurd zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier.

Tijdens de intake (eerste afspraak) zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd en wordt er een ‘informent consent’ formulier ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid, die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. Als eerste stap zal het te behandelen gebied met het gekozen pigment en een penseeltje subtiel worden getekend, om zeker te zijn van de juiste kleur en stijl. Indien dit toch niet naar u wens is kan dit direct worden veranderd! Na de behandeling krijgt u een verzorgingscrème mee. Hierna volgt er nog 1 behandeling die het resultaat compleet maakt.

Het comfort van de klant is het grootste belang van de behandeling, daarvoor maakt DFine Clinic gebruik van een crème die de behandeling verzacht. U hoeft geen eigen creme mee te nemen.

Hoelang duurt een permanente make-up behandeling?

Een Permanente Make-up behandeling bestaat uit twee sessies. DFine Clinic vind het belangrijk dat de specialist goed de wensen van de klant begrijpt en daarom word er voor de eerste behandeling altijd voldoende tijd ingepland (1 tot 2 uur). Bij de eerste behandeling zullen we de vorm en pigment keuze bespreken en wordt het behandelde gebied voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten.

Daarnaast wordt er bij de eerste afspraak het “informed consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie.

De daarop volgende behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geeft DFine Clinic de volgende adviezen die dienen als voorzorg instructies voorafgaand aan elke behandelsessie:

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen (vooral letten op A en E), door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.
 • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten en sneller grijzig wordt.
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)
 • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
 • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen,
  de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.
 • Als u een botoxbehandeling wil ondergaan of een andere anti-aging behandeling houdt er dan rekening mee, dat er 3 tot 4 weken tussen zit met de PMU behandeling. Bij een Botox behandeling is het beste om deze eerst te ondergaan en dan de PMU behandeling.
 • Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan;
  de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.
 • Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lip glos en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houd in meer dan 2 keer smeren per dag). Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU.
 • Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. 7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppen.

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

 • Als u jonger dan 16 jaar bent of met toestemming van de ouder vanaf 12 jaar.
 • Met eyeliners: Als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.
 • U Hemofilie (bloedstollingsziekte) heeft
 • U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)
 • Als u koorts heeft op de behandeldag.
 • Als u Roacutane (medicatie en zalf) gebruikt. U kunt dan 3 maanden na het einde van de kuur weer behandeld