MEDISCHE PERMANENTE MAKE-UP

Medische pigmentatie-technieken maken het mogelijk om afwijkingen te camoufleren en visuele verbeteringen te bereiken. Zo kunnen littekens minder opvallend worden gemaakt, kunnen haartjes worden gesimuleerd en kunnen zelfs tepels worden gereconstrueerd na bijvoorbeeld een borstoperatie of een tepelvergroting gerealiseerd worden, bij te klein ogende tepels.

Litteken Camouflage

Het is mogelijk om een litteken minder opvallend te maken. De enige voorwaarde is dat het litteken lichter dan omliggende huidskleur moet zijn én goed genezen is. Nieuwe pigmenten zullen in het litteken worden aangebracht, die zoveel mogelijk op de eigen huidskleur lijken. Deze vorm van pigmentatie is geschikt voor alle huidskleuren en huidtypen.

Micro-haar-simulatie

Deze simulatie biedt een operatie-vrije en lange termijnoplossing aan voor haarverlies op de hoofdhuid als gevolg van haaruitval met regelmatig patroon, dunner wordend haar, littekens gevormd na haartransplantatie-chirurgie, littekens van letsel of een operatie, alopecia of trichotillomanie. Micro-hair-simulatie is een innovatieve behandeling van het haarverlies. De techniek zorgt voor een natuurlijke ogende simulatie van micro-haren en de techniek kan worden gebruikt om het haar te vervangen op de hoofdhuid, baard, snor.

Kaalheid bij Alopecia patiënten

Door een ziekte aan de haarwortels ontstaat pleksgewijze en mogelijk algehele kaalheid. Bij deze aandoening kan het ook voorkomen dat de gezichtsbeharing verdwijnt. Door pigmentatie van 3D wenkbrauwen en een eyeliner kan meer uitdrukking aan het gezicht worden gegeven.

Vitiligo (pigmentstoornis)

Bij Vitiligo verdwijnt het natuurlijke pigment uit de huid. Met de pigmentatiebehandeling kunnen nieuwe huidpigmenten worden aangebracht zodat dit minder opvalt. Voor een permanente make-upbehandeling moet Vitiligo tenminste 3 jaar stabiel zijn, om er zeker van te zijn dat het grensgebied zich niet uitbreidt. Na een intake-gesprek wordt er een kleine kleurentest uitgevoerd op de minst opvallende plek, 4 tot 6 weken later wordt de kleur van het testgebied beoordeeld en kan er worden gestart met de volledige behandeling.

Tepel en tepelhofpigmentatie

Bij deze behandeling wordt de tepel en tepelhof nagebootst bij personen die een borstreconstructie hebben gehad (bijvoorbeeld na een operatie tegen borstkanker). Door middel van speciale naaldtechnieken wordt een zeer natuurlijk 3-D resultaat behaald. Littekens of vervormingen om de tepelhof als gevolg van een borstlift of borstverkleining kunnen ook geminimaliseerd en gecorrigeerd worden. Voor mannen en vrouwen waarvan de tepelhof te bleek, te klein, asymmetrisch is of geen definitie heeft kan medische pigmentatie een mooie uitkomst zijn.

Schisis (hazenlip) camouflage

Dit is een aangeboren afwijking aan de lipvorm, die kan worden gecamoufleerd bij voorkeur met een ‘full-lips’ behandeling. Hierbij zal de symmetrie worden hersteld en worden de lippen in het geheel voorzien van een natuurlijke of juist meer opvallende lipkleur.